Sajttal töltött borda fokhagymaszósszal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés karaj
- 4 szelet sajt
- kevés liszt
- só
- 1 vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 tk házi ételízesítő
- kevés frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
- 1 dl leves alaplé
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfolom, egyik oldalára sajtszeletet teszek, a másik felét ráhajtom, és hústűvel (vagy fogpiszkálóval) megtűzöm. Megsózom, megforgatom kevés lisztben, majd mindkét oldalát átsütöm egy ujjnyi forró olajban.
Ezután elkészítem a fokhagymamártást hozzá: serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát. Kevés házi ételízesítőt adok hozzá, borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom. Nem kell, hogy nagyon besűrűsödjön!
A kisütött sajttal töltött sertésbordát fokhagymaszósszal, rizzsel, petrezselymes burgonyával, vagy krumplipürével tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.