Sajttal töltött borda fokhagymaszósszal recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertés karaj
- 4 szelet sajt
- kevés liszt
- só
- 1 vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 tk házi ételízesítő
- kevés frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
- 1 dl leves alaplé
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfolom, egyik oldalára sajtszeletet teszek, a másik felét ráhajtom, és hústűvel (vagy fogpiszkálóval) megtűzöm. Megsózom, megforgatom kevés lisztben, majd mindkét oldalát átsütöm egy ujjnyi forró olajban.
Ezután elkészítem a fokhagymamártást hozzá: serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát. Kevés házi ételízesítőt adok hozzá, borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom. Nem kell, hogy nagyon besűrűsödjön!
A kisütött sajttal töltött sertésbordát fokhagymaszósszal, rizzsel, petrezselymes burgonyával, vagy krumplipürével tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »