Sajttal töltött borda fokhagymaszósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés karaj
  • 4 szelet sajt
  • kevés liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 tk házi ételízesítő
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • 1 dl leves alaplé

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfolom, egyik oldalára sajtszeletet teszek, a másik felét ráhajtom, és hústűvel (vagy fogpiszkálóval) megtűzöm. Megsózom, megforgatom kevés lisztben, majd mindkét oldalát átsütöm egy ujjnyi forró olajban.

Ezután elkészítem a fokhagymamártást hozzá: serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát. Kevés házi ételízesítőt adok hozzá, borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom. Nem kell, hogy nagyon besűrűsödjön!

A kisütött sajttal töltött sertésbordát fokhagymaszósszal, rizzsel, petrezselymes burgonyával, vagy krumplipürével tálalom.