Sajttal-kolbásszal töltött rántott karaj recept

Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 8 karika kolbász
- 4 cikk sajt
- só
- bors
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A burgonyakroketthez:
- 30 dkg burgonya
- 1 tk. margarin
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg finomliszt
- 1 cikk natúr sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt bors
- ízlés szerint só
A panírozáshoz:
- liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
Egy szelet karaj közepére ráteszünk egy cikk sajtot félbevágva, majd 2 karika kolbászt és feltekerjük. Duplán panírozzuk, először lisztbe, majd tojásba és morzsába forgatjuk és fedő alatt lassú tűznél kisütjük.
A krokett készítése:
A burgonyákat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk.
A rudakat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »