Sajttal és paprikával töltött stefánia bacon köntösben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 50 dkg bacon szeletelve
- 1 ek zsiradék vagy étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy tk zúzott fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk ételízesítő vagy só
- ízlés szerint friss metélt petrezselyemzöld
- 2+7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 db kápia paprika
- 15 dkg füstölt sajt
- toast kenyér sütőforma
- kötöző madzag
Elkészítése:
7 tojást keményre főzünk, kihűtjük, a héját leszedjük és félretesszük.
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a fűszereket, a petrezselyemzöldet (én most kihagytam) és 2 egész tojást, majd jól összegyúrjuk. Itt megjegyzem, a fűszerezés egyénenként ízlés dolga, bármivel lehet ízesíteni.
A sütőformát kikenjük a zsiradékkal és végigrakjuk a bacon szeletekkel.
Alulra elterítjük a hús 1/3-át, kb 1,5 cm vastagságban elosztjuk és a kezünkkel kissé lenyomkodjuk, erre jönnek a főtt tojások, majd azokat szintén befedjük a hús második 1/3-ával, erre a rétegre tesszük a füstölt sajtból vágott csíkokkal betöltött, felezett kápia paprikákat és a tetejére kerül a fűszeres hús maradék 1/3-a. Szépen elsimítjuk, ráhajtjuk a szalonna végeit, majd még a tetejére hosszában is teszünk pár szeletet.
Legvégül, hogy a bacon a hő hatására ne ugorjon és tekeredjen össze, egy kötöző madzaggal 6-8 helyen áthurkoljuk az egész, sütésre előkészített stefániát.
Egy nagyobb tepsibe tesszük és 200 fokon (légkeveréssel) nagyjából másfél óra alatt megsütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
Ezután 2 nagyobb fémspatula segítségével alányúlunk és átfordítjuk a vagdaltat a tepsire, levesszük róla a sütőformát, elvagdossuk és kihúzzuk a madzagot, majd további 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A sülésnél keletkezett szaftot alatta lehet hagyni, az a kis füstös íz, amit a bacon produkál, csak javítja az ízkombinációt!
Miután elkészült, mindenképp pihentetni kell 8-10 percet és csak azután tesszük szervírozó tálcára.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ilyen és hasonló sülteket szoktam készíteni, mert másnap suliba, melóhelyre csomagolni, mart szendvicsnek nagyon szuper és meg sem közelíti a bolti szalámit!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »