Sajttal és gombával töltött karajszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
- 15-20 dkg trappista sajt
- 1 db szeletelt gomba konzerv
- só
- őrölt bors
- bambusznyárs vagy hurkapálca
- 3 ek liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa (ízlés szerint szezámmal keverve)
- 1/2 l étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A sertéskarajt 10 egyenlő vastag szeletre vágjuk.
Egy vékony, rövid pengéjű éles késsel minden lapjára fektetett szelet közepén egy zsebet vágunk úgy, hogy a hús külső peremét ne érintse, így afféle kesztyűszerű formát kapunk.
(Óvatosan dolgozzunk, ha nem megy, inkább kérjük meg a hentest erre a feladatra!)
A gombát szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, majd gondolatban elosztjuk 10 egyenlő részre, a sajtot akkora hosszúkás szeletekre vágjuk, hogy elosztva beleférjenek a húsba, ezután megtöltjük velük a szeletzsebeket.
Sózzuk, borsozzuk és a szeletek nyitott végét összetűzzük a bambusznyárssal, vagy a kihegyezett hurkapálcákkal.
Az így előkészített töltött szeleteket a hagyományos módon bepanírozzuk liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa sorrendjében, majd bő, forró olajban (pár perc alatt) szép pirosra sütjük.
Miután megsültek a szeletek, néhány perc elteltével kihúzzuk a húsból a bambusznyársakat és máris tálalható.
Jelen esetben én dinsztelt burgonyával és natúr sült padlizsánnal szervíroztam, de bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom!
Tipp:
Az így készített szeletzsebes rántott karaj kivitel azért jó, mert maga a töltelék ízlés szerint variálható, afféle “ki mit szeret” alapon változtatható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »