Sajttal és füstölt, főtt csülökkel töltött dagadó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg körüli dagadó
- 1 kisebb füstölt csülök
- 1 közepes vöröshagyma
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek mustár
- 1 csokor ptrezselyem
- só
- kevés olaj a hagyma pirításához
Elkészítése:
csülköt megfőzzük, apróra szeljük, hozzáadjuk a mustárt és pár órára, akár 1 éjszakára is hűtőbe tesszük.
A dagadót megtisztítjuk és felszúrjuk majd sózzuk. A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk., majd hozzáadjuk a csülökhöz.
Beletesszük a reszelt sajtot, petrezselymet és a tojást. Jól összekeverjük és megtöltjük vele a dagadót. Összetűzzük, tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük fólia alatt. 50 percig, majd levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Tipp:
A tölteléket nem kell megsózni, mert a csülök elég sós.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.