Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal és füstölt, főtt csülökkel töltött dagadó recept

Sajttal és füstölt, főtt csülökkel töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg körüli dagadó
    • 1 kisebb füstölt csülök
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek mustár
    • 1 csokor ptrezselyem
    • kevés olaj a hagyma pirításához

    Elkészítése:

    csülköt megfőzzük, apróra szeljük, hozzáadjuk a mustárt és pár órára, akár 1 éjszakára is hűtőbe tesszük.

    A dagadót megtisztítjuk és felszúrjuk majd sózzuk. A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk., majd hozzáadjuk a csülökhöz.

    Beletesszük a reszelt sajtot, petrezselymet és a tojást. Jól összekeverjük és megtöltjük vele a dagadót. Összetűzzük, tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük fólia alatt. 50 percig, majd levesszük a fóliát és megpirítjuk.

    Tipp:

    A tölteléket nem kell megsózni, mert a csülök elég sós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá