Sajttal és füstölt, főtt csülökkel töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg körüli dagadó
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 egész tojás
  • 2 ek mustár
  • 1 csokor ptrezselyem
  • kevés olaj a hagyma pirításához

Elkészítése:

csülköt megfőzzük, apróra szeljük, hozzáadjuk a mustárt és pár órára, akár 1 éjszakára is hűtőbe tesszük.

A dagadót megtisztítjuk és felszúrjuk majd sózzuk. A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk., majd hozzáadjuk a csülökhöz.

Beletesszük a reszelt sajtot, petrezselymet és a tojást. Jól összekeverjük és megtöltjük vele a dagadót. Összetűzzük, tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük fólia alatt. 50 percig, majd levesszük a fóliát és megpirítjuk.

Tipp:

A tölteléket nem kell megsózni, mert a csülök elég sós.