Sajtos-tejszínes tarja recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
a páchoz:
- 1 evőkanál mustár
- 1 cs magyaros fűszerkeverék
- 3 ek étolaj vagy olíva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- koriander (elhagyható)
A tetejére:
- 15 dkg trappista sajt
- 180 ml főzőtejszín
- 1 púpos ek liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors és ételízesítő
körethez:
- 40 dkg barnacsiperke
- 1,5 kg burgonya
- fokhagymagerezdek
Elkészítése:
A tarja lefűszerezéséhez az összes hozzávalót jól kikeverjük és bekenjük vele a hús mindkét oldalát, ezután fél órácskát állni (pácolódni) hagyjuk és sütőben tepsin vagy tűzálló tálban picike vízzel alatta lefedve pároljuk, majd sütjük 180-190 fokon.
Elkészülés előtt nagyjából 20 perccel összekeverjük a sajtot a tejszínnel és a többi hozzávalóval és kanállal ráhalmozzuk a húsra, s mellétehetjük a gombafejeket, a fokhagymagerezdeket és hagyjuk, had süljenek, piruljanak.
A burgonyát héjában félkészre főzzük, majd héjastól nagyobb hasábokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és sütőben, picike zsiradékkal alatta pirosra sütjük, egyszer-kétszer villával átforgatjuk..
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.