Sajtos-tejszínes tarja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
a páchoz:
- 1 evőkanál mustár
- 1 cs magyaros fűszerkeverék
- 3 ek étolaj vagy olíva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- koriander (elhagyható)
A tetejére:
- 15 dkg trappista sajt
- 180 ml főzőtejszín
- 1 púpos ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors és ételízesítő
körethez:
- 40 dkg barnacsiperke
- 1,5 kg burgonya
- fokhagymagerezdek
Elkészítése:
A tarja lefűszerezéséhez az összes hozzávalót jól kikeverjük és bekenjük vele a hús mindkét oldalát, ezután fél órácskát állni (pácolódni) hagyjuk és sütőben tepsin vagy tűzálló tálban picike vízzel alatta lefedve pároljuk, majd sütjük 180-190 fokon.
Elkészülés előtt nagyjából 20 perccel összekeverjük a sajtot a tejszínnel és a többi hozzávalóval és kanállal ráhalmozzuk a húsra, s mellétehetjük a gombafejeket, a fokhagymagerezdeket és hagyjuk, had süljenek, piruljanak.
A burgonyát héjában félkészre főzzük, majd héjastól nagyobb hasábokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és sütőben, picike zsiradékkal alatta pirosra sütjük, egyszer-kétszer villával átforgatjuk..
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »