Sajtos- paradicsomos húsgombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25-30 dkg darált sertéscomb
- 15 dkg trappista
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 ek zabpehely
- só, bors
- egy nagy csokor zöld fűszer növény: petrezselyem (ez a csokor fele), 2-3 szál lestyán,10-12 szál metélőhagyma, 2-3 bazsalikom levél)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olívaolaj
- 500 gramm 100%-os paradicsomlé
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 szelet zellergumó
- 1 fej lila hagyma
- 1 teáskanál nyírfacukor
Elkészítése:
A darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal.
Összevágjuk az zöld fűszernövényeket, a fokhagymát is, majd hozzáadjuk.
Belerakunk egy evőkanál zabpelyhet, feltörünk egy tojás,beletesszük és a kezünkkel jól összegyúrjuk és egy nagy gombócot formázunk( a tenyeremben elfért).
A trappista sajtból 8-10 dkg körüli darabot vágunk és a gombóc közepébe nyomjuk. A többit lereszeljük és tálaláskor ezzel kínáljuk.
Egy serpenyőben 1 ek.olajat hevítünk erre tesszük a gombócot és kérget sütünk a húsnak, oldalanként kb. 4-5 percig sütjük nagy lángon.
Majd átszedjük egy tepsibe, a tepsi aljára tesszük a másik evőkanál olívaolajat. Ráöntjük a paradicsomlét. Megpucoljuk a zöldségeket és felkarikázzuk a hús köré rakjuk. Egy lila hagymát félbe vágunk azt is hozzáadjuk.
A paradicsomlevet megsózzuk,belerakjuk a cukrot. A hús tetejére rakunk egy szál petrezselyemzöldet,és lestyánt. Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk.
Kb 1,5 órán keresztül párolódott. ( érdemes 2-3 alkalommal megnézni,ha szükség egy kis vízzel hígítani a paradicsomszószt). A sajt a húskéregben maradt, amikor felszeltem finom puha volt.
A zöldségek még roppanósak maradtak.
Spagettivel kínáltam.
A tetejére zöld fűszert, sajtot hintettem.
Tipp:
Csak a húsgombóc összeállításával van némi munka, a többit a sütő elvégzi. Gyerekek kedvence lehet, hisz minden gyerek kedveli a spagettit. Tartalmas, kiadós étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »