Sajtos- paradicsomos húsgombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25-30 dkg darált sertéscomb
- 15 dkg trappista
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 ek zabpehely
- só, bors
- egy nagy csokor zöld fűszer növény: petrezselyem (ez a csokor fele), 2-3 szál lestyán,10-12 szál metélőhagyma, 2-3 bazsalikom levél)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olívaolaj
- 500 gramm 100%-os paradicsomlé
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 szelet zellergumó
- 1 fej lila hagyma
- 1 teáskanál nyírfacukor
Elkészítése:
A darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal.
Összevágjuk az zöld fűszernövényeket, a fokhagymát is, majd hozzáadjuk.
Belerakunk egy evőkanál zabpelyhet, feltörünk egy tojás,beletesszük és a kezünkkel jól összegyúrjuk és egy nagy gombócot formázunk( a tenyeremben elfért).
A trappista sajtból 8-10 dkg körüli darabot vágunk és a gombóc közepébe nyomjuk. A többit lereszeljük és tálaláskor ezzel kínáljuk.
Egy serpenyőben 1 ek.olajat hevítünk erre tesszük a gombócot és kérget sütünk a húsnak, oldalanként kb. 4-5 percig sütjük nagy lángon.
Majd átszedjük egy tepsibe, a tepsi aljára tesszük a másik evőkanál olívaolajat. Ráöntjük a paradicsomlét. Megpucoljuk a zöldségeket és felkarikázzuk a hús köré rakjuk. Egy lila hagymát félbe vágunk azt is hozzáadjuk.
A paradicsomlevet megsózzuk,belerakjuk a cukrot. A hús tetejére rakunk egy szál petrezselyemzöldet,és lestyánt. Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk.
Kb 1,5 órán keresztül párolódott. ( érdemes 2-3 alkalommal megnézni,ha szükség egy kis vízzel hígítani a paradicsomszószt). A sajt a húskéregben maradt, amikor felszeltem finom puha volt.
A zöldségek még roppanósak maradtak.
Spagettivel kínáltam.
A tetejére zöld fűszert, sajtot hintettem.
Tipp:
Csak a húsgombóc összeállításával van némi munka, a többit a sütő elvégzi. Gyerekek kedvence lehet, hisz minden gyerek kedveli a spagettit. Tartalmas, kiadós étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »