Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve recept

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg bacon szalonna
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
    • 6 púpos ek zsemlemorzsa
    • 10 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.

    A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.

    180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.

    Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.

    Tipp:

    Az egyik főzős csoportban (ahol már többen is elkészítették) láttam meg ezt az ételt, majd a saját fasírt alapreceptemet felhasználva, a fő irányvonalat megtartva, sajttal, friss petrezselyemlevéllel, zsemle helyett zsemlemorzsával és a vöröshagymát kihagyva készítettem el ezt a sütőben sült, baconbe tekert fasírt változatot.
    Nagyon izgultam, mert épp vendégeket vártunk és reméltem, hogy mindenkinek ízleni fog.
    Nem csalódtam, szerették :-) Melegen, krumplipürével, savanyúsággal kínáltam, de hidegen is nagyon finom, hidegtál részeként is megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá