Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos szűzpecsenye recept

Rozmaringos szűzpecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húshoz:

    • 50 dkg sertésszűz
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 tk rozmaring
    • bors

    Diómártás:

    • 2 dl tej
    • 10 dkg dió
    • csipet cukor

    Sáfrányos burgonyapüré:

    • 1 tk morzsolt sáfrány
    • 60 dkg burgonya
    • 1 gerezd fokhagyma
    • margarin
    • tej
    • bors

    Elkészítése:

    A húst mossuk meg, és tisztítsuk meg a hártyáitól, meg a felesleges zsiradéktól. 1 tk olajat masszírozzunk bele, a többit egy (lehetőleg vas) serpenyőben hevítsük fel, közepestől kicsit nagyobb lángon. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a rozmaringgal, és néhány perc alatt süssünk rá piros kérget.
    Forró sütőbe rakva készre sütjük, ha a serpenyő mehet a sütőbe akkor abban, ha nem, akkor rakjuk át egy sütőlemezre. Amikor kész, alufólia alatt pihentetjük 8 percig.

    Diómártás:

    A tejet felforraljuk, majd cukrozzuk, kevés sót teszünk bele és a darált diót. Összefőzzük.

    Sáfrányos burgonyapüré:

    A krumplit a sáfránnyal és a fokhagymával feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, és a többi hozzávalóval a szokásos módon pürésítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá