Rozmaringos szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk rozmaring
  • bors

Diómártás:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg dió
  • csipet cukor

Sáfrányos burgonyapüré:

  • 1 tk morzsolt sáfrány
  • 60 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • margarin
  • tej
  • bors

Elkészítése:

A húst mossuk meg, és tisztítsuk meg a hártyáitól, meg a felesleges zsiradéktól. 1 tk olajat masszírozzunk bele, a többit egy (lehetőleg vas) serpenyőben hevítsük fel, közepestől kicsit nagyobb lángon. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a rozmaringgal, és néhány perc alatt süssünk rá piros kérget.
Forró sütőbe rakva készre sütjük, ha a serpenyő mehet a sütőbe akkor abban, ha nem, akkor rakjuk át egy sütőlemezre. Amikor kész, alufólia alatt pihentetjük 8 percig.

Diómártás:

A tejet felforraljuk, majd cukrozzuk, kevés sót teszünk bele és a darált diót. Összefőzzük.

Sáfrányos burgonyapüré:

A krumplit a sáfránnyal és a fokhagymával feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, és a többi hozzávalóval a szokásos módon pürésítjük.