Rozmaringos, fűszeres oldalas zöldséges krumpliágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg sertésoldalas nyúljával együtt
- 2 kg krumpli
- 80 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyem gyökér
- 0,5 zeller
- 0,5 fej fokhagyma
- 4 fej hagyma
- 1 csilipaprika
- 1 ek olvasztott mangalica zsír
- néhány ág rozmaring
- kevés curry levél, vagy kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
Az oldalast minden részén bedörzsöljük kevés olvasztott mangalicazsírral, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal.
Ezután megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk a krumplit, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert.
Tepsi aljára terítjük a zöldségeket, rászórjuk az ízlés szerint felvágott vöröshagymát is. A tetejére tesszük a befűszerezett oldalast egyben, mellé rozmaring, és más hozzá illő zöld fűszereket teszünk, amiket a sütés után kiemelünk. (Illik hozzá még a zöld curry fűszernövény (nem az őrölt curry), valamint a kakukkfű is, de ne fűszerezzük túl a húst.)
Lefóliázva, nem a legmagasabb hőfokon 90 percig sütjük (Igen, valóban másfél óráig, mert ez idő alatt a zöldségfélék a kisült hús levével megszívják magukat, fűszerekben gazdagok lesznek, elegendő levet gyűjtenek maguk alá ahhoz, hogy párolódjanak.)
A legvégén, a fólia levételét követően a hús is kap egy kis ropogós kérget, valamint az addig csak párolódott zöldségfélék is veszítenek bőséges levükből is.
A csilipaprikát is megvághatjuk, de ha csak az egyedi aromájára tartunk igényt, nyugodtan hagyjuk egészben a tepsiben.
A fűszeres, zöldséges krumpliágyon sült oldalast csontjaira párhuzamosat felvágva tegyük vendégeink elé, de legjobb, ha rájuk bízzuk adagjaik kitálalását.
A rozmaringos, fűszeres oldalas zöldséges krumpliágyon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »
Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »