Hozzávalók:
Elkészítése:
Az oldalast minden részén bedörzsöljük kevés olvasztott mangalicazsírral, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal.
Ezután megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk a krumplit, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert.
Tepsi aljára terítjük a zöldségeket, rászórjuk az ízlés szerint felvágott vöröshagymát is. A tetejére tesszük a befűszerezett oldalast egyben, mellé rozmaring, és más hozzá illő zöld fűszereket teszünk, amiket a sütés után kiemelünk. (Illik hozzá még a zöld curry fűszernövény (nem az őrölt curry), valamint a kakukkfű is, de ne fűszerezzük túl a húst.)
Lefóliázva, nem a legmagasabb hőfokon 90 percig sütjük (Igen, valóban másfél óráig, mert ez idő alatt a zöldségfélék a kisült hús levével megszívják magukat, fűszerekben gazdagok lesznek, elegendő levet gyűjtenek maguk alá ahhoz, hogy párolódjanak.)
A legvégén, a fólia levételét követően a hús is kap egy kis ropogós kérget, valamint az addig csak párolódott zöldségfélék is veszítenek bőséges levükből is.
A csilipaprikát is megvághatjuk, de ha csak az egyedi aromájára tartunk igényt, nyugodtan hagyjuk egészben a tepsiben.
A fűszeres, zöldséges krumpliágyon sült oldalast csontjaira párhuzamosat felvágva tegyük vendégeink elé, de legjobb, ha rájuk bízzuk adagjaik kitálalását.