Roston sült tarja betyáros raguval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
Raguhoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 15 dkg füstölt kolbász
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt csípős paprika
- 2 ek tejföl
- kevés petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tarját vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk. A feldarabolt hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a felszelt kolbászt is hozzátesszük. Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt csípős- és pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés petrezselyemzölddel, és hozzáadjuk a tejfölt.
Felforraljuk, majd a sült tarjával tálaljuk. Köretként illik hozzá a petrezselymes tört krumpli, vagy rizs.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.