Roston sült tarja betyáros raguval recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
Raguhoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 15 dkg füstölt kolbász
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt csípős paprika
- 2 ek tejföl
- kevés petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tarját vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk. A feldarabolt hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a felszelt kolbászt is hozzátesszük. Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt csípős- és pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés petrezselyemzölddel, és hozzáadjuk a tejfölt.
Felforraljuk, majd a sült tarjával tálaljuk. Köretként illik hozzá a petrezselymes tört krumpli, vagy rizs.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »