Roston sült tarja betyáros raguval recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
Raguhoz:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 15 dkg füstölt kolbász
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt csípős paprika
- 2 ek tejföl
- kevés petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tarját vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk. A feldarabolt hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a felszelt kolbászt is hozzátesszük. Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt csípős- és pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés petrezselyemzölddel, és hozzáadjuk a tejfölt.
Felforraljuk, majd a sült tarjával tálaljuk. Köretként illik hozzá a petrezselymes tört krumpli, vagy rizs.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

