Roston sült tarja betyáros raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Roston sült tarja betyáros raguval

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja

Raguhoz:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • pár gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • kevés őrölt csípős paprika
  • 2 ek tejföl
  • kevés petrezselyemzöld

Elkészítése:

A tarját vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.

A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk. A feldarabolt hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a felszelt kolbászt is hozzátesszük. Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt csípős- és pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés petrezselyemzölddel, és hozzáadjuk a tejfölt.

Felforraljuk, majd a sült tarjával tálaljuk. Köretként illik hozzá a petrezselymes tört krumpli, vagy rizs.