Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Roston sült oldalas recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • 4 evőkanál ketchup
    • 2 fej karikákra vágott vöröshagyma
    • kevés cukor
    • őrölt bors
    • 2 evőkanál borecet

    Elkészítés:
    Az oldalast háromujjnyi széles darabokra vágjuk, megsózzuk, és kuktában vagy alufóliával lefedett zománcos tepsiben a sütőben kevés vízzel puhára pároljuk. A megpuhult oldalasdarabokat tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a mártással megkenjük, amelyhez az ecetet a ketchuppal összekeverjük, sóval, cukorral, borssal ízesítjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy kellemes, pikáns ízű legyen. A mártással megkent húsdarabokat hagymakarikákkal sűrűn lefedjük, és roston vagy a sütőben addig pirítjuk, amíg az oldalas meg a hagyma ropogósra nem sült. Ezalatt a mártást a hús magába szívja, csak kellemes íze érződik rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek