Rizses lecsó fokhagymás tarjával recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 bögre rizs
- 1 vöröshagyma
- 3 paprika
- 1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 bögre leves alaplé
Elkészítése:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre leves alaplével, megfőzöm.
Közben a kés fonákjával megütögetett hússzeleteket, majd apróra vágott, szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm, megsózom, megborsozom, és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.
Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd hozzáadom a hámozott paradicsomokat, amiket fakanállal szétnyomok. Felöntöm a borral, és hozzákerül a karikákra vágott paprika is, és készre főzzük.
Elkeverem a már megpárolt rizzsel, rövid ideig még ezzel együtt főzöm. Mielőtt tálalnám, megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta.
A tarjaszeleteket a lecsós rizzsel együtt tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »