Rizses hús kuktában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés lapocka
- 1 vöröshagyma
- 3 ek sertés zsír
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 kápia paprika
- 2 paradicsom
- 2 kk só
- 1 bögre rizs
Elkészítése:
Az elkészítéshez ezúttal kuktát használunk.
A húst kockára vágjuk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A hagymát megszórjuk pirospaprikával, borssal, rátesszük a húst és a feldarabolt paradicsomot, majd megsózzuk.
Néha megkeverjük, és ha elég levet eresztett, lezárjuk a kukta fedelét, és 25 percig főzzük. Ha letelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végezzük, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedünk rá.
Ekkor hozzáadjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és beleaprítjuk a másik paprikát. Újra lezárjuk a kukta fedelét, és az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta.
Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és a rizs is megpuhul.
Elkeverjük, savanyúsággal tálaljuk.