Rizses hús kuktában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés lapocka
- 1 vöröshagyma
- 3 ek sertés zsír
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 kápia paprika
- 2 paradicsom
- 2 kk só
- 1 bögre rizs
Elkészítése:
Az elkészítéshez ezúttal kuktát használunk.
A húst kockára vágjuk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A hagymát megszórjuk pirospaprikával, borssal, rátesszük a húst és a feldarabolt paradicsomot, majd megsózzuk.
Néha megkeverjük, és ha elég levet eresztett, lezárjuk a kukta fedelét, és 25 percig főzzük. Ha letelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végezzük, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedünk rá.
Ekkor hozzáadjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és beleaprítjuk a másik paprikát. Újra lezárjuk a kukta fedelét, és az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta.
Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és a rizs is megpuhul.
Elkeverjük, savanyúsággal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »