Rizses hús kuktában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés lapocka
- 1 vöröshagyma
- 3 ek sertés zsír
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 kápia paprika
- 2 paradicsom
- 2 kk só
- 1 bögre rizs
Elkészítése:
Az elkészítéshez ezúttal kuktát használunk.
A húst kockára vágjuk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A hagymát megszórjuk pirospaprikával, borssal, rátesszük a húst és a feldarabolt paradicsomot, majd megsózzuk.
Néha megkeverjük, és ha elég levet eresztett, lezárjuk a kukta fedelét, és 25 percig főzzük. Ha letelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végezzük, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedünk rá.
Ekkor hozzáadjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és beleaprítjuk a másik paprikát. Újra lezárjuk a kukta fedelét, és az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta.
Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és a rizs is megpuhul.
Elkeverjük, savanyúsággal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »