Rizses hús kuktában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés lapocka
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek sertés zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 kk só
  • 1 bögre rizs

Elkészítése:

Az elkészítéshez ezúttal kuktát használunk.

A húst kockára vágjuk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát. A hagymát megszórjuk pirospaprikával, borssal, rátesszük a húst és a feldarabolt paradicsomot, majd megsózzuk.

Néha megkeverjük, és ha elég levet eresztett, lezárjuk a kukta fedelét, és 25 percig főzzük. Ha letelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végezzük, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedünk rá.

Ekkor hozzáadjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és beleaprítjuk a másik paprikát. Újra lezárjuk a kukta fedelét, és az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta.

Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és a rizs is megpuhul.

Elkeverjük, savanyúsággal tálaljuk.