Resztelt máj főtt, tört burgonyával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pörköltszaft kocka
- őrölt pirospaprika
- bors
- babérlevél
- majoránna
- víz
- olaj
- 1 dl vörösbor
- só
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A májat jól megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felcsíkozott májat és a máj kifehéredéséig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd aláöntünk 1 dl vizet. Borsozzuk, hozzáadjuk a pörköltszaft kockát, majoránnával megszórjuk és beletesszük a babérlevelet is. A közben elfőtt vizet pótoljuk. Amikor a máj puha, beleöntjük a bort, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor mindenki maga sózza meg.
Amíg fő a máj, készítsük el a burgonyát is.
A megpucolt, alaposan megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízbe tesszük és puhára főzzük. Ha megfőtt, villával kissé áttörjük.
A kész resztelt májat a tört burgonyával kínáljuk.
Tipp:
A májat rövid ideig főzzük csak, mert minél tovább van a lángon annál keményebb lesz. Ha nem akar megpuhulni mert öreg a máj, egy késhegynyi szódabikarbónát tegyünk hozzá, az meg puhítja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

