Resztelt máj főtt, tört burgonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pörköltszaft kocka
- őrölt pirospaprika
- bors
- babérlevél
- majoránna
- víz
- olaj
- 1 dl vörösbor
- só
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A májat jól megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felcsíkozott májat és a máj kifehéredéséig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd aláöntünk 1 dl vizet. Borsozzuk, hozzáadjuk a pörköltszaft kockát, majoránnával megszórjuk és beletesszük a babérlevelet is. A közben elfőtt vizet pótoljuk. Amikor a máj puha, beleöntjük a bort, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor mindenki maga sózza meg.
Amíg fő a máj, készítsük el a burgonyát is.
A megpucolt, alaposan megmosott burgonyát felkockázzuk, sós vízbe tesszük és puhára főzzük. Ha megfőtt, villával kissé áttörjük.
A kész resztelt májat a tört burgonyával kínáljuk.
Tipp:
A májat rövid ideig főzzük csak, mert minél tovább van a lángon annál keményebb lesz. Ha nem akar megpuhulni mert öreg a máj, egy késhegynyi szódabikarbónát tegyünk hozzá, az meg puhítja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »