Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répával töltött húsrolád recept

Répával töltött húsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Rolád hozzávalói 4 személyre:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg sárgarépa
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • frissen őrölt bors, só
    • 2 ek mustár
    • 1 tk oregánó
    • 4-5 levél friss bazsalikom
    • 1 kis ág kakukkfű
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütőpapírhoz

    Köret hozzávalói:

    • személyenként 2-3 szem burgonya
    • 2 dl tejszín
    • 8 dkg vaj
    • 1 tk mustár
    • 1 tk étkezési keményítő
    • só,bors

    Elkészítése:

    A sárgarépát megtisztítjuk és zöldség hámozóval nagyon vékonyra vágjuk hosszában. Dobjuk 2-3 percre forró sós vízbe, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. A hagymákat apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adva hozzá, hogy formázható masszánk legyen.

    Egy darab sütőpapírt átkenünk vékonyan olajjal és a húsos masszánkat folpakkal lefedjük, és egy nyújtófa segítségével, téglalap alakúra nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk és a répa szeleteket elrendezzük a húsos masszán. A a sütőpapír segítségével feltekerjük roláddá. A sütőpapír alatta marad,ezzel együtt tepsire tesszük (spórolva a mosogatást :))). Kevés vizet öntsünk alá és 190 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig süssük. Közben én locsolgattam egy párszor a sütőpapíron felgyűlt zsírral.

    15 -20 percet pihentessük sülés után, így szépen szelhető lesz :)

    Köretünket elkészítjük amíg sül a rolád. A burgonyákat meghámozzuk és tetszőleges formájúra vágva sós vízben puhára főzzük.
    Mártáshoz a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet és a főzőtejszínben elkevert keményítővel felöntjük. Sózzuk,borsozzuk és a mustárral még ízesítjük. “Rottyan egyet” és már kész is :)

    Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, pici vízzel hígítsuk. Főtt burgonyánkra csorgatva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá