Répával töltött húsrolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Rolád hozzávalói 4 személyre:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sárgarépa
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- frissen őrölt bors, só
- 2 ek mustár
- 1 tk oregánó
- 4-5 levél friss bazsalikom
- 1 kis ág kakukkfű
- zsemlemorzsa
- olaj a sütőpapírhoz
Köret hozzávalói:
- személyenként 2-3 szem burgonya
- 2 dl tejszín
- 8 dkg vaj
- 1 tk mustár
- 1 tk étkezési keményítő
- só,bors
Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk és zöldség hámozóval nagyon vékonyra vágjuk hosszában. Dobjuk 2-3 percre forró sós vízbe, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. A hagymákat apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adva hozzá, hogy formázható masszánk legyen.
Egy darab sütőpapírt átkenünk vékonyan olajjal és a húsos masszánkat folpakkal lefedjük, és egy nyújtófa segítségével, téglalap alakúra nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk és a répa szeleteket elrendezzük a húsos masszán. A a sütőpapír segítségével feltekerjük roláddá. A sütőpapír alatta marad,ezzel együtt tepsire tesszük (spórolva a mosogatást :))). Kevés vizet öntsünk alá és 190 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig süssük. Közben én locsolgattam egy párszor a sütőpapíron felgyűlt zsírral.
15 -20 percet pihentessük sülés után, így szépen szelhető lesz :)
Köretünket elkészítjük amíg sül a rolád. A burgonyákat meghámozzuk és tetszőleges formájúra vágva sós vízben puhára főzzük.
Mártáshoz a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet és a főzőtejszínben elkevert keményítővel felöntjük. Sózzuk,borsozzuk és a mustárral még ízesítjük. “Rottyan egyet” és már kész is :)
Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, pici vízzel hígítsuk. Főtt burgonyánkra csorgatva tálaljuk.