Répával töltött húsrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Rolád hozzávalói 4 személyre:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • frissen őrölt bors, só
  • 2 ek mustár
  • 1 tk oregánó
  • 4-5 levél friss bazsalikom
  • 1 kis ág kakukkfű
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütőpapírhoz

Köret hozzávalói:

  • személyenként 2-3 szem burgonya
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 1 tk mustár
  • 1 tk étkezési keményítő
  • só,bors

Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk és zöldség hámozóval nagyon vékonyra vágjuk hosszában. Dobjuk 2-3 percre forró sós vízbe, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. A hagymákat apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adva hozzá, hogy formázható masszánk legyen.

Egy darab sütőpapírt átkenünk vékonyan olajjal és a húsos masszánkat folpakkal lefedjük, és egy nyújtófa segítségével, téglalap alakúra nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk és a répa szeleteket elrendezzük a húsos masszán. A a sütőpapír segítségével feltekerjük roláddá. A sütőpapír alatta marad,ezzel együtt tepsire tesszük (spórolva a mosogatást :))). Kevés vizet öntsünk alá és 190 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig süssük. Közben én locsolgattam egy párszor a sütőpapíron felgyűlt zsírral.

15 -20 percet pihentessük sülés után, így szépen szelhető lesz :)

Köretünket elkészítjük amíg sül a rolád. A burgonyákat meghámozzuk és tetszőleges formájúra vágva sós vízben puhára főzzük.
Mártáshoz a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet és a főzőtejszínben elkevert keményítővel felöntjük. Sózzuk,borsozzuk és a mustárral még ízesítjük. “Rottyan egyet” és már kész is :)

Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, pici vízzel hígítsuk. Főtt burgonyánkra csorgatva tálaljuk.