Rántott fokhagymás tarja recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja /70 dkg/
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A páchoz:
- 3 dl tej
- 1 ek olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
A panírhoz:
- liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A páclé készítés:
A tejbe keverjük a fokhagymát és az olívaolajt. A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Ezután a páclébe tesszük, gyakran megforgatjuk. Felhasználásig a hűtőben tároljuk legalább egy órát, de ha lehet, akkor tovább.
Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.
Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt szép aranybarnára sütjük.
Adhatunk hozzá rizs köretet is, én hasábburgonyát sütöttem ki mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A rántott fokhagymás tarja kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 217 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.