Rántott fokhagymás tarja recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja /70 dkg/
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A páchoz:
- 3 dl tej
- 1 ek olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
A panírhoz:
- liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A páclé készítés:
A tejbe keverjük a fokhagymát és az olívaolajt. A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Ezután a páclébe tesszük, gyakran megforgatjuk. Felhasználásig a hűtőben tároljuk legalább egy órát, de ha lehet, akkor tovább.
Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.
Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt szép aranybarnára sütjük.
Adhatunk hozzá rizs köretet is, én hasábburgonyát sütöttem ki mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A rántott fokhagymás tarja kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »