Rántott fokhagymás tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rántott fokhagymás tarja

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli tarja /70 dkg/
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A páchoz:

  • 3 dl tej
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma

A panírhoz:

  • liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A páclé készítés:

A tejbe keverjük a fokhagymát és az olívaolajt. A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Ezután a páclébe tesszük, gyakran megforgatjuk. Felhasználásig a hűtőben tároljuk legalább egy órát, de ha lehet, akkor tovább.

Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.

Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt szép aranybarnára sütjük.

Adhatunk hozzá rizs köretet is, én hasábburgonyát sütöttem ki mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!