Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karaj tojásosan recept

Rakott karaj tojásosan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj (más hús is jó)
    • 2 db vízben áztatott zsemle
    • 3 keményre főzött  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 10 dkg liszt+1 ek

    Elkészítése:

    Kevés olajon elősütjük a lisztbe forgatott szeleteket.

    Az áztatott, kinyomkodott zsemlét összekeverjük a nyers tojással, petrezselyemmel, 1 ek tejföllel.

    A hagymát kevés olajon megdinszteljük. A tojásokat megfőzzük és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a zsemléhez. Sózzuk borsozzuk, majd a tölteléket eloszlatjuk a hússzeleteken. 5 evőkanál olajba beleszórunk 1 evőkanál lisztet, hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt, egy pici sót és borsot, majd csomómentesre keverjük.

    Az így kapott mártást ráöntjük a húsokra, majd betesszük egy tepsibe. 180 fokon készre sütjük.

    Mielőtt teljesen kész, egy pici hígított tejföllel nyakon öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá