Rakott karaj tojásosan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj (más hús is jó)
  • 2 db vízben áztatott zsemle
  • 3 keményre főzött tojás
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 10 dkg liszt+1 ek

Elkészítése:

Kevés olajon elősütjük a lisztbe forgatott szeleteket.

Az áztatott, kinyomkodott zsemlét összekeverjük a nyers tojással, petrezselyemmel, 1 ek tejföllel.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük. A tojásokat megfőzzük és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a zsemléhez. Sózzuk borsozzuk, majd a tölteléket eloszlatjuk a hússzeleteken. 5 evőkanál olajba beleszórunk 1 evőkanál lisztet, hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt, egy pici sót és borsot, majd csomómentesre keverjük.

Az így kapott mártást ráöntjük a húsokra, majd betesszük egy tepsibe. 180 fokon készre sütjük.

Mielőtt teljesen kész, egy pici hígított tejföllel nyakon öntjük.