Rakott karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 szelet csont nélküli karaj
- só
- bors
- liszt a panírhoz
Töltelékhez:
- 2 zsemle, vagy 2 szelet kenyér
- fél doboz csemegekukorica
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 1 kis pohár tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- ételízesítő
- petrezselyem
- metélőhagyma
- 1 közepes fej lila hagyma apróra vágva
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és átsütjük mindkét oldalát. Kizsírozott tepsibe szedjük ki.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és jó alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval (a sajtból kb. 5 dkg-ot teszünk bele), majd a hús tetejére halmozzuk.
A húsok alá kb 1,5 dl vizet öntünk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Mielőtt teljesen készre sülne. levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és pár percre visszatoljuk a sütőbe míg jól ráolvad a sajt.
Jó étvágyat!
Tipp:
A recept csirkemellből (vagy más húsból) is elkészíthető.
A rakott karaj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »