Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karaj recept

Rakott karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 szelet csont nélküli karaj
    • bors
    • liszt a panírhoz

    Töltelékhez:

    • 2 zsemle, vagy 2 szelet kenyér
    • fél doboz csemegekukorica
    • 20 dkg trappista sajt reszelve
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • ételízesítő
    • petrezselyem
    • metélőhagyma
    • 1 közepes fej lila hagyma apróra vágva

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és átsütjük mindkét oldalát. Kizsírozott tepsibe szedjük ki.

    A zsemléket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és jó alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval (a sajtból kb. 5 dkg-ot teszünk bele), majd a hús tetejére halmozzuk.

    A húsok alá kb 1,5 dl vizet öntünk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Mielőtt teljesen készre sülne. levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és pár percre visszatoljuk a sütőbe míg jól ráolvad a sajt.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A recept csirkemellből (vagy más húsból) is elkészíthető.

    A rakott karaj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 168 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá