Rakott karaj recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 szelet csont nélküli karaj
- só
- bors
- liszt a panírhoz
Töltelékhez:
- 2 zsemle, vagy 2 szelet kenyér
- fél doboz csemegekukorica
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 1 kis pohár tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- ételízesítő
- petrezselyem
- metélőhagyma
- 1 közepes fej lila hagyma apróra vágva
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és átsütjük mindkét oldalát. Kizsírozott tepsibe szedjük ki.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és jó alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval (a sajtból kb. 5 dkg-ot teszünk bele), majd a hús tetejére halmozzuk.
A húsok alá kb 1,5 dl vizet öntünk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Mielőtt teljesen készre sülne. levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és pár percre visszatoljuk a sütőbe míg jól ráolvad a sajt.
Jó étvágyat!
Tipp:
A recept csirkemellből (vagy más húsból) is elkészíthető.
A rakott karaj kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 168 kcal
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 8 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.