Rakott karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 szelet csont nélküli karaj
  • bors
  • liszt a panírhoz

Töltelékhez:

  • 2 zsemle, vagy 2 szelet kenyér
  • fél doboz csemegekukorica
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • metélőhagyma
  • 1 közepes fej lila hagyma apróra vágva

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és átsütjük mindkét oldalát. Kizsírozott tepsibe szedjük ki.

A zsemléket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és jó alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval (a sajtból kb. 5 dkg-ot teszünk bele), majd a hús tetejére halmozzuk.

A húsok alá kb 1,5 dl vizet öntünk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Mielőtt teljesen készre sülne. levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és pár percre visszatoljuk a sütőbe míg jól ráolvad a sajt.

Jó étvágyat!

Tipp:

A recept csirkemellből (vagy más húsból) is elkészíthető.