Rakott karaj recept

Hozzávalók:
- 4 vékony szelet sertéskaraj /csont nélkül/
- 4-6 szelet trappista sajt
- 1-2 szál lángolt kolbász – esetleg paraszt kolbász, de semmi esetre sem száraz, inkább lágy, puha
- 10 dkg szeletelt párizsi
- 5-10 dkg kolozsvári – esetleg sima füstölt – szalonna, kockára vágva
Elkészítése:
Egy jénai tálba belefektetjük a vékony szelet karajt, egymás mellé, nem egymásra. (Nem kell kiklopfolni, csak ha vastagabb a karaj, de akkor is csak éppen!) Rákarikázzuk a kolbászt, szépen egymás mellé. Nem kell teljesen elfedje a húst, de nem kell “garasoskodni” vele
A következő réteg a sajt, majd a párizsi. A sajt és a párizsi esetében nem baj, ha egy kicsit átfedik egymást a szeletek. A párizsi tetejét megszórjuk az apró kockára vágott szalonnával. A jénaira rátesszük a tetejét, majd betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Akkor van kész, ha a párizsi széle felpöndörödik, Ez kb. 25 perc. Amíg a sütőben sül a hús, el lehet készíteni a köretet és a salátát. A köret burgonyapüré, salátának pedig uborkát ajánlanék.
A jénait nem kell semmivel kikenni, az ételt nem kell ízesíteni, csak a fentiek szerint egymás után a hozzávalókat összerakni. Ez a mennyiség 4-6 fő részére elegendő, mivel igen laktató, tömény fogás.
Jó étvágyat!
Tipp:
Amíg a sütőben sül a hús, el lehet készíteni a köretet és a salátát. A köret burgonyapüré, salátának pedig uborkát ajánlanék.
A jénait nem kell semmivel kikenni, az ételt nem kell ízesíteni, csak a fentiek szerint egymás után a hozzávalókat összerakni. Ez a mennyiség 4-6 fő részére elegendő, mivel igen laktató, tömény fogás.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »