Rakott karaj recept

Hozzávalók:
- 4 vékony szelet sertéskaraj /csont nélkül/
- 4-6 szelet trappista sajt
- 1-2 szál lángolt kolbász – esetleg paraszt kolbász, de semmi esetre sem száraz, inkább lágy, puha
- 10 dkg szeletelt párizsi
- 5-10 dkg kolozsvári – esetleg sima füstölt – szalonna, kockára vágva
Elkészítése:
Egy jénai tálba belefektetjük a vékony szelet karajt, egymás mellé, nem egymásra. (Nem kell kiklopfolni, csak ha vastagabb a karaj, de akkor is csak éppen!) Rákarikázzuk a kolbászt, szépen egymás mellé. Nem kell teljesen elfedje a húst, de nem kell “garasoskodni” vele
A következő réteg a sajt, majd a párizsi. A sajt és a párizsi esetében nem baj, ha egy kicsit átfedik egymást a szeletek. A párizsi tetejét megszórjuk az apró kockára vágott szalonnával. A jénaira rátesszük a tetejét, majd betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Akkor van kész, ha a párizsi széle felpöndörödik, Ez kb. 25 perc. Amíg a sütőben sül a hús, el lehet készíteni a köretet és a salátát. A köret burgonyapüré, salátának pedig uborkát ajánlanék.
A jénait nem kell semmivel kikenni, az ételt nem kell ízesíteni, csak a fentiek szerint egymás után a hozzávalókat összerakni. Ez a mennyiség 4-6 fő részére elegendő, mivel igen laktató, tömény fogás.
Jó étvágyat!
Tipp:
Amíg a sütőben sül a hús, el lehet készíteni a köretet és a salátát. A köret burgonyapüré, salátának pedig uborkát ajánlanék.
A jénait nem kell semmivel kikenni, az ételt nem kell ízesíteni, csak a fentiek szerint egymás után a hozzávalókat összerakni. Ez a mennyiség 4-6 fő részére elegendő, mivel igen laktató, tömény fogás.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »