Rakott karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott karaj

Hozzávalók:

  • 4 vékony szelet sertéskaraj /csont nélkül/
  • 4-6 szelet trappista sajt
  • 1-2 szál lángolt kolbász – esetleg paraszt kolbász, de semmi esetre sem száraz, inkább lágy, puha
  • 10 dkg szeletelt párizsi
  • 5-10 dkg kolozsvári – esetleg sima füstölt – szalonna, kockára vágva

Elkészítése:

Egy jénai tálba belefektetjük a vékony szelet karajt, egymás mellé, nem egymásra. (Nem kell kiklopfolni, csak ha vastagabb a karaj, de akkor is csak éppen!) Rákarikázzuk a kolbászt, szépen egymás mellé. Nem kell teljesen elfedje a húst, de nem kell “garasoskodni” vele

A következő réteg a sajt, majd a párizsi. A sajt és a párizsi esetében nem baj, ha egy kicsit átfedik egymást a szeletek. A párizsi tetejét megszórjuk az apró kockára vágott szalonnával. A jénaira rátesszük a tetejét, majd betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Akkor van kész, ha a párizsi széle felpöndörödik, Ez kb. 25 perc. Amíg a sütőben sül a hús, el lehet készíteni a köretet és a salátát. A köret burgonyapüré, salátának pedig uborkát ajánlanék.

A jénait nem kell semmivel kikenni, az ételt nem kell ízesíteni, csak a fentiek szerint egymás után a hozzávalókat összerakni. Ez a mennyiség 4-6 fő részére elegendő, mivel igen laktató, tömény fogás.

Jó étvágyat!

Tipp:

Amíg a sütőben sül a hús, el lehet készíteni a köretet és a salátát. A köret burgonyapüré, salátának pedig uborkát ajánlanék.
A jénait nem kell semmivel kikenni, az ételt nem kell ízesíteni, csak a fentiek szerint egymás után a hozzávalókat összerakni. Ez a mennyiség 4-6 fő részére elegendő, mivel igen laktató, tömény fogás.
Jó étvágyat!