Ragadós-ropogós oldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-8 csontos oldalas
- fokhagyma
- friss gyömbér
- chili paprika (szárított)
- csillagánizs (elhagyható, de nem éri meg kihagyni)
- méz
- fehérborecet, vagy sima ecet
- citromlé
- só
- bors
- csirke alaplé (3 dl)
Elkészítése:
Az oldalasokat alaposan sózzuk, borsozzuk sütés előtt. Kevés olajon, serpenyőben hirtelen megpirítjuk minden oldalát, hogy egy világosbarna, ropogós kérget kapjanak. Hozzáadjuk a következőket: apróra zúzott fokhagyma, darált csípős, és őrölt édes paprika, szeletelt gyömbér, egész csillagánizs, grill fűszer. Ezekkel lepirítjuk, közben felöntjük 3 dl csirkehús alaplével (kockából is jó), megöntözzük az ecettel, és egy citrom levét ráfacsarjuk.
Pirulás közben megszórjuk grillfűszerrel, és amikor már szép színe van, ráöntünk egyenletesen kb. 2 evőkanál mézet, és hozzáadunk karikázott friss zöldhagymát. A levében pirítjuk még kb. 10 percig, majd a 190 fokos sütőbe tesszük, hozzáöntve még egy kis alaplét, hogy tovább puhuljon, és készre süljön.
Tipp:
Alaposan meg kell pirítani a húst, a hozzáadott fűszerekkel, figyelve arra, hogy szép pirosra süljön, és csak aztán kerüljön a sütőbe. Rizzsel lehet tálalni.