Ragadós-ropogós oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 csontos oldalas
  • fokhagyma
  • friss gyömbér
  • chili paprika (szárított)
  • csillagánizs (elhagyható, de nem éri meg kihagyni)
  • méz
  • fehérborecet, vagy sima ecet
  • citromlé
  • bors
  • csirke alaplé (3 dl)

Elkészítése:

Az oldalasokat alaposan sózzuk, borsozzuk sütés előtt. Kevés olajon, serpenyőben hirtelen megpirítjuk minden oldalát, hogy egy világosbarna, ropogós kérget kapjanak. Hozzáadjuk a következőket: apróra zúzott fokhagyma, darált csípős, és őrölt édes paprika, szeletelt gyömbér, egész csillagánizs, grill fűszer. Ezekkel lepirítjuk, közben felöntjük 3 dl csirkehús alaplével (kockából is jó), megöntözzük az ecettel, és egy citrom levét ráfacsarjuk.

Pirulás közben megszórjuk grillfűszerrel, és amikor már szép színe van, ráöntünk egyenletesen kb. 2 evőkanál mézet, és hozzáadunk karikázott friss zöldhagymát. A levében pirítjuk még kb. 10 percig, majd a 190 fokos sütőbe tesszük, hozzáöntve még egy kis alaplét, hogy tovább puhuljon, és készre süljön.

Tipp:

Alaposan meg kell pirítani a húst, a hozzáadott fűszerekkel, figyelve arra, hogy szép pirosra süljön, és csak aztán kerüljön a sütőbe. Rizzsel lehet tálalni.