Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Póréhagymás-tejszínes hús recept

Póréhagymás-tejszínes hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéscomb
    • 1 kisebb póréhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 dl fehérbor
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • kakukkfű
    • 1 db húsleveskocka
    • 2 tk kukoricaliszt
    • 2 dl tejszín
    • 3 dkg margarin
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A sertéscombot vágjuk fel vékony csíkokra. A póréhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb szeletekre. A fokhagymát vágjuk fel apróra.

    A wokba hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst. Pár perc alatt kicsit pirítsuk le, és adjuk hozzá a felszeletelt pórét, majd az apróra felvágott fokhagymát. Néha megkeverve pároljuk addig, hogy a hagyma kissé összeessen. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, morzsoljuk rá a leveskockát, végül pedig öntsük fel a borral.

    Ezután forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve, a wok tetejét félig lefedve, pároljuk puhára a húst. (figyeljünk közben nehogy a hagyma szétfőjön)

    Amikor a hús teljesen megpuhult, és szinte a szaftjára sült, akkor szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd óvatosan keverjük össze. Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd forraljuk ki, és főzzük pár percig hogy kissé besűrűsödjön a szaft.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizst főztem és azzal kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá