Póréhagymás-tejszínes hús recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 kisebb póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 1 db húsleveskocka
- 2 tk kukoricaliszt
- 2 dl tejszín
- 3 dkg margarin
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A sertéscombot vágjuk fel vékony csíkokra. A póréhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb szeletekre. A fokhagymát vágjuk fel apróra.
A wokba hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst. Pár perc alatt kicsit pirítsuk le, és adjuk hozzá a felszeletelt pórét, majd az apróra felvágott fokhagymát. Néha megkeverve pároljuk addig, hogy a hagyma kissé összeessen. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, morzsoljuk rá a leveskockát, végül pedig öntsük fel a borral.
Ezután forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve, a wok tetejét félig lefedve, pároljuk puhára a húst. (figyeljünk közben nehogy a hagyma szétfőjön)
Amikor a hús teljesen megpuhult, és szinte a szaftjára sült, akkor szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd óvatosan keverjük össze. Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd forraljuk ki, és főzzük pár percig hogy kissé besűrűsödjön a szaft.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizst főztem és azzal kínáltam.