Póréhagymás sertéstokány gombával recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 1 póréhagyma
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 dl rozé bor
- 1 tk borsikafű
- 1 chili (elhagyható)
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felcsíkozott húst, és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral.
A gombát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom.
A gombát és a felaprított chilit a húshoz adom, megszórom borssal és borsikafűvel, ízlés szerint sózom, és addig pirítom, míg zsírjára pirul.
Ekkor beleteszem a póréhagymát, a felaprított paradicsomot és az áttört fokhagymát.
Pár perc pirítás és kavargatás után tálalom.
Párolt rizst, kifőtt tésztát vagy sült krumplit kínálok mellé.
A póréhagymás sertéstokány gombával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

