Póréhagymás sertéstokány gombával recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 1 póréhagyma
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 dl rozé bor
- 1 tk borsikafű
- 1 chili (elhagyható)
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, rádobom a felcsíkozott húst, és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral.
A gombát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom.
A gombát és a felaprított chilit a húshoz adom, megszórom borssal és borsikafűvel, ízlés szerint sózom, és addig pirítom, míg zsírjára pirul.
Ekkor beleteszem a póréhagymát, a felaprított paradicsomot és az áttört fokhagymát.
Pár perc pirítás és kavargatás után tálalom.
Párolt rizst, kifőtt tésztát vagy sült krumplit kínálok mellé.
A póréhagymás sertéstokány gombával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »