Pikáns tarja recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 kis dobozos (lm) tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet vaj
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a petrezselyemzölddel és a reszelt fokhagymával. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a tejfölös páccal, és egy kivajazott jénai edénybe tesszük. Ha van rá idő, alufóliával lefedve pihentethetjük a hűtőben, ha viszont szorít az idő, 200 fokra előmelegített sütőben 60 percet sütjük.
Nekem ennyi idő alatt vaj puhára sült a hús és kellően szaftos volt, nem kellett rápirítani.
Ízlés szerint salátával, párolt rizzsel, hasábburgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »