Pikáns tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pikáns tarja

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 kis dobozos (lm) tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet vaj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A tejfölt elkeverjük a petrezselyemzölddel és a reszelt fokhagymával. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a tejfölös páccal, és egy kivajazott jénai edénybe tesszük. Ha van rá idő, alufóliával lefedve pihentethetjük a hűtőben, ha viszont szorít az idő, 200 fokra előmelegített sütőben 60 percet sütjük.

Nekem ennyi idő alatt vaj puhára sült a hús és kellően szaftos volt, nem kellett rápirítani.

Ízlés szerint salátával, párolt rizzsel, hasábburgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat!