Pejsli krumplilángossal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésnyelv és sertésszív vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek finomliszt
- 3 ek étolaj
- 3 dl tejföl
- 0,5 citrom
- 1 ek ecet
- 4 babérlevél
- 1 tk piros fűszerpaprika
- 2 ek cukor
- 1 ek mustár
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Krumplilángoshoz:
- 1 kg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 4 ek finomliszt
- 3 dkg margarin
- 1 mk őrölt szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A recept címe szerint szalontüdőt készítünk szívből és nyelvből, tüdő nélkül, de az ízesítés azonos.
A szívet és nyelvet letisztítjuk, megmossuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel puhára főzzük. (Kuktában 1 óra)
Közben a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a megfőtt húst kiszedjük a főzőléből, ha kihűlt, ujjnyi csíkokra vágjuk.
A forró olajon megpirítjuk a cukrot, ha már barna, rádobjuk a hagymákat, és megdinszteljük. Meghintjük liszttel, picit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és borssal. Elkeverjük, és felöntjük 1 liter főzőlével. Botmixer segítségével simára keverjük.
Ezután beletesszük a húscsíkokat, majd citromlével, citromhéjjal, ecettel és mustárral pikánsra ízesítjük.
Jól összeforraljuk, végül belekeverjük a tejfölt, és már csak egy pillanatig forraljuk.
Krumplilángos készítése:
A krumplilángoshoz a megtisztított burgonyát felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd burgonyanyomóval pépesre nyomkodjuk. Hidegen hozzáadjuk a tojást, a sót, a lisztet, a margarint és a fűszereket.
Elkeverjük, és evőkanállal serpenyőbe szaggatjuk, melyben előtte kevés olajat forrósítunk. Tetejüket a kanállal kilapogatom, 2-3 perc után megfordítjuk, és aranybarnára pirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »