Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt hússzeletek pikáns szósszal recept

Párolt hússzeletek pikáns szósszal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg hús felszeletelve (comb, karaj, tarja pénztárca szerint)
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • Babérlevél
    • Pár szem egész bors
    • 1 kávéskanál ecet
    • Főtt tészta köretnek

    Elkészítése:

    A hússzeleteket vékonyra kiverjük, besózzuk és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük a húst és félretesszük.

    A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát halványra pirítjuk.

    Meghintjük a liszttel és beletesszük a paradicsompürét a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, az ecetet és szükség szerint vizet.

    A hússzeleteket a mártásba visszatesszük és puhára pároljuk.

    Közben megízleljük a mártást, és ha kell, még sózhatjuk, fűszerezhetjük.

    Tálaláskor kifőtt tésztára tesszük a hússzeleteket és a mártással leöntjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá