Párolt hússzeletek pikáns szósszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg hús felszeletelve (comb, karaj, tarja pénztárca szerint)
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál paradicsompüré
- Babérlevél
- Pár szem egész bors
- 1 kávéskanál ecet
- Só
- Főtt tészta köretnek
Elkészítése:
A hússzeleteket vékonyra kiverjük, besózzuk és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük a húst és félretesszük.
A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát halványra pirítjuk.
Meghintjük a liszttel és beletesszük a paradicsompürét a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, az ecetet és szükség szerint vizet.
A hússzeleteket a mártásba visszatesszük és puhára pároljuk.
Közben megízleljük a mártást, és ha kell, még sózhatjuk, fűszerezhetjük.
Tálaláskor kifőtt tésztára tesszük a hússzeleteket és a mártással leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »