Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás-füstölt sajtos combsonka recept

Paprikás-füstölt sajtos combsonka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 85 dkg sertéscomb
    • 10 dkg házi füstölt szalonna
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 tk őrölt fűszerpaprika + a szóráshoz
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors

    Főzőlé:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szárzeller
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 8 szem fekete szemes bors
    • 1 tk fekete mustármag
    • 1 tk koriander mag
    • 1 hegyes erős paprika (aki nem szereti a csípőset, használjon tv paprikát)
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A sertés combot a szalonnával közepes lyukon átdaráljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kockára vágott füstölt sajtot, a szintén kockára vágott paprikát, a fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, majd beletöltjük a sonkaprésbe.

    A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra főzzük a vizet.

    2 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét. Kb. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.

    A levében hagyjuk kihűlni, majd kibontás után megszórjuk őrölt fűszerpaprikával. Vékonyra szeletelve kínáljuk.

    Fóliába csomagolva 5-6 napot eláll a hűtőben, bár kétlem, hogy ne fogyna el szinte azonnal.

    Jó étvágyat!

    A paprikás-füstölt sajtos combsonka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 235 kcal
    Fehérje: 19 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá