Hozzávalók:
Főzőlé:
Elkészítése:
A sertés combot a szalonnával közepes lyukon átdaráljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kockára vágott füstölt sajtot, a szintén kockára vágott paprikát, a fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, majd beletöltjük a sonkaprésbe.
A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra főzzük a vizet.
2 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét. Kb. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.
A levében hagyjuk kihűlni, majd kibontás után megszórjuk őrölt fűszerpaprikával. Vékonyra szeletelve kínáljuk.
Fóliába csomagolva 5-6 napot eláll a hűtőben, bár kétlem, hogy ne fogyna el szinte azonnal.
Jó étvágyat!