Paprikás-füstölt sajtos combsonka recept

Hozzávalók:
- 85 dkg sertéscomb
- 10 dkg házi füstölt szalonna
- 1 piros kaliforniai paprika
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt fűszerpaprika + a szóráshoz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Főzőlé:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szárzeller
- 8 gerezd fokhagyma
- 8 szem fekete szemes bors
- 1 tk fekete mustármag
- 1 tk koriander mag
- 1 hegyes erős paprika (aki nem szereti a csípőset, használjon tv paprikát)
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sertés combot a szalonnával közepes lyukon átdaráljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kockára vágott füstölt sajtot, a szintén kockára vágott paprikát, a fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, majd beletöltjük a sonkaprésbe.
A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra főzzük a vizet.
2 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét. Kb. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.
A levében hagyjuk kihűlni, majd kibontás után megszórjuk őrölt fűszerpaprikával. Vékonyra szeletelve kínáljuk.
Fóliába csomagolva 5-6 napot eláll a hűtőben, bár kétlem, hogy ne fogyna el szinte azonnal.
Jó étvágyat!
A paprikás-füstölt sajtos combsonka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »