Paprikás-füstölt sajtos combsonka recept
Hozzávalók:
- 85 dkg sertéscomb
- 10 dkg házi füstölt szalonna
- 1 piros kaliforniai paprika
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt fűszerpaprika + a szóráshoz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Főzőlé:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szárzeller
- 8 gerezd fokhagyma
- 8 szem fekete szemes bors
- 1 tk fekete mustármag
- 1 tk koriander mag
- 1 hegyes erős paprika (aki nem szereti a csípőset, használjon tv paprikát)
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sertés combot a szalonnával közepes lyukon átdaráljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kockára vágott füstölt sajtot, a szintén kockára vágott paprikát, a fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, majd beletöltjük a sonkaprésbe.
A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra főzzük a vizet.
2 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét. Kb. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.
A levében hagyjuk kihűlni, majd kibontás után megszórjuk őrölt fűszerpaprikával. Vékonyra szeletelve kínáljuk.
Fóliába csomagolva 5-6 napot eláll a hűtőben, bár kétlem, hogy ne fogyna el szinte azonnal.
Jó étvágyat!
A paprikás-füstölt sajtos combsonka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 16 g