Pácolt sült oldalas recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas egészben
- fokhagyma ízlés szerint (kb. 6-8 gerezd)
- nagy szemű tengeri só
- frissen őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- kevés reszelt citromhéj (szárított)
Elkészítése:
A húst többször átmossuk, majd leitatjuk. Rövid, vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk az oldalasba, majd minden lyukba hosszában félbevágott fokhagymagerezdet nyomunk. Ezt addig folytatjuk, míg a fokhagyma el nem fogy.
A húst enyhén átkenjük étolajjal, esetleg sertészsírral, így a rászórt fűszerek jobban tapadnak meg rajta. Vágódeszkára szórjuk a fűszereket, majd minden oldalán beleforgatjuk a húst. Ezután át is kenem, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből.
Legvégén megszórjuk durva szemű sóval, majd fedeles edényben legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap alufóliával letakarva sütőbe tesszük (nem szükséges előmelegíteni), és a hús puhulásáig sütjük. Villával, vagy hústűvel ellenőrizzük az állapotát. Legvégén rövid időre levesszük a fóliát, hogy a hús teteje enyhén megpiruljon.
Fél órát fóliába csomagolva pihentetjük szeletelés előtt. Így az ízek visszaszivárognak a húsba, és omlósabb, finomabb is lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »