Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt sült oldalas recept

Pácolt sült oldalas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertésoldalas egészben
    • fokhagyma ízlés szerint (kb. 6-8 gerezd)
    • nagy szemű tengeri só
    • frissen őrölt bors
    • őrölt pirospaprika
    • kevés étolaj
    • kevés reszelt citromhéj (szárított)

    Elkészítése:

    A húst többször átmossuk, majd leitatjuk. Rövid, vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk az oldalasba, majd minden lyukba hosszában félbevágott fokhagymagerezdet nyomunk. Ezt addig folytatjuk, míg a fokhagyma el nem fogy.

    A húst enyhén átkenjük étolajjal, esetleg sertészsírral, így a rászórt fűszerek jobban tapadnak meg rajta. Vágódeszkára szórjuk a fűszereket, majd minden oldalán beleforgatjuk a húst. Ezután át is kenem, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből.

    Legvégén megszórjuk durva szemű sóval, majd fedeles edényben legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

    Másnap alufóliával letakarva sütőbe tesszük (nem szükséges előmelegíteni), és a hús puhulásáig sütjük. Villával, vagy hústűvel ellenőrizzük az állapotát. Legvégén rövid időre levesszük a fóliát, hogy a hús teteje enyhén megpiruljon.

    Fél órát fóliába csomagolva pihentetjük szeletelés előtt. Így az ízek visszaszivárognak a húsba, és omlósabb, finomabb is lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá