Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst többször átmossuk, majd leitatjuk. Rövid, vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk az oldalasba, majd minden lyukba hosszában félbevágott fokhagymagerezdet nyomunk. Ezt addig folytatjuk, míg a fokhagyma el nem fogy.
A húst enyhén átkenjük étolajjal, esetleg sertészsírral, így a rászórt fűszerek jobban tapadnak meg rajta. Vágódeszkára szórjuk a fűszereket, majd minden oldalán beleforgatjuk a húst. Ezután át is kenem, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből.
Legvégén megszórjuk durva szemű sóval, majd fedeles edényben legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap alufóliával letakarva sütőbe tesszük (nem szükséges előmelegíteni), és a hús puhulásáig sütjük. Villával, vagy hústűvel ellenőrizzük az állapotát. Legvégén rövid időre levesszük a fóliát, hogy a hús teteje enyhén megpiruljon.
Fél órát fóliába csomagolva pihentetjük szeletelés előtt. Így az ízek visszaszivárognak a húsba, és omlósabb, finomabb is lesz.