Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt sertéslapocka krumpliágyon recept

Pácolt sertéslapocka krumpliágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéslapocka
    • 1 kg krumpli
    • 2 fej hagyma
    • 1,5 dl olaj
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1/2 citrom leve
    • 1 kk. rozmaring
    • csipet oregánó
    • csipet majoránna
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    Az egész művelet a főzés előtti este indul, amikor a pácot összeállítjuk. Egy tálba beletesszük az olajat, citromlevet, fűszerpaprikát, őrölt borsot, majorannát, oreganót, rozmaringot, zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd a páclébe tesszük. Átforgatjuk, lefedjük frissentartó fóliával és mehet a hűtőbe.

    Másnap megtisztítjuk a krumplit és egy vékonyan kiolajozott sütőtálba, tepsibe belekarikázzuk, megszórjuk ételízesítővel. A hússzeleteket elrendezzük rajta és a pácolólevet is rákanalazzuk. A hagymát megtisztítjuk, szálasra vágjuk és a hús közé szórjuk. Fóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk, ahol bő egy órát hagyjuk közepes lángon párolódni. Utána levesszük róla a takarást és szépen pirosra sütjük.

    Tipp:

    Az elkészítési időben nincs benne a pácolás, amit előző este végzünk. De mindenképpen hasznos, mert nagyon omlós, finom lett a hús sütés után.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá