Pácolt sertéslapocka krumpliágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 1 kg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk. rozmaring
  • csipet oregánó
  • csipet majoránna
  • ételízesítő

Elkészítése:

Az egész művelet a főzés előtti este indul, amikor a pácot összeállítjuk. Egy tálba beletesszük az olajat, citromlevet, fűszerpaprikát, őrölt borsot, majorannát, oreganót, rozmaringot, zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd a páclébe tesszük. Átforgatjuk, lefedjük frissentartó fóliával és mehet a hűtőbe.

Másnap megtisztítjuk a krumplit és egy vékonyan kiolajozott sütőtálba, tepsibe belekarikázzuk, megszórjuk ételízesítővel. A hússzeleteket elrendezzük rajta és a pácolólevet is rákanalazzuk. A hagymát megtisztítjuk, szálasra vágjuk és a hús közé szórjuk. Fóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk, ahol bő egy órát hagyjuk közepes lángon párolódni. Utána levesszük róla a takarást és szépen pirosra sütjük.

Tipp:

Az elkészítési időben nincs benne a pácolás, amit előző este végzünk. De mindenképpen hasznos, mert nagyon omlós, finom lett a hús sütés után.