Óvári sertésborda recept
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 30 dkg szeletelt gomba
- 15 dkg reszelt sajt (óvári, vagy más félkemény sajt)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 szelet gépsonka
- kevés liszt
- só
- őrölt bors
- olaj a sütéshez és a raguhoz
Elkészítése:
A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. A kiklopfolt hússzeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.
A hússzeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, a sonkaszeletet, a reszelt sajtot vékony rétegben, és kivajazott sütőtálban, vagy tepsiben addig sütjük, míg azok rá nem pirulnak.
Ízlés szerint kevesebb/több raguval, sajttal is készülhet.
Hagymás petrezselymes burgonyával, krumplipürével, vagy párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Az étel a nevét a sajtról kapta, azonban más félkemény sajttal (ementáli, trappista) is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

