Óvári sertésborda recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 30 dkg szeletelt gomba
- 15 dkg reszelt sajt (óvári, vagy más félkemény sajt)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 szelet gépsonka
- kevés liszt
- só
- őrölt bors
- olaj a sütéshez és a raguhoz
Elkészítése:
A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. A kiklopfolt hússzeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán elősütjük.
A hússzeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, a sonkaszeletet, a reszelt sajtot vékony rétegben, és kivajazott sütőtálban, vagy tepsiben addig sütjük, míg azok rá nem pirulnak.
Ízlés szerint kevesebb/több raguval, sajttal is készülhet.
Hagymás petrezselymes burgonyával, krumplipürével, vagy párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Az étel a nevét a sajtról kapta, azonban más félkemény sajttal (ementáli, trappista) is készülhet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.