Őszibarackos hússzelet recept
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 6 felezett őszibarackbefőtt
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 1 dl édes fehérbor
Elkészítése:
A hússzeletek mindkét felét sózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymás mellé helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráteszünk egy felezett őszibarackbefőttet.
A pároláshoz aláöntjük a bort, és fóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük, majd puhára pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és leöntjük a felesleges párolólevet. (Egy kevés lé maradjon csak alatta.)
A barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntjük, majd felforraljuk. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverünk egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntjük. Kevergetve kicsit besűrítjük.
Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálunk, és a besűrített szafttal meglocsoljuk.
A Őszibarackos hússzelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 8 g