Őszibarackos hússzelet recept

Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 6 felezett őszibarackbefőtt
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 1 dl édes fehérbor
Elkészítése:
A hússzeletek mindkét felét sózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymás mellé helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráteszünk egy felezett őszibarackbefőttet.
A pároláshoz aláöntjük a bort, és fóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük, majd puhára pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és leöntjük a felesleges párolólevet. (Egy kevés lé maradjon csak alatta.)
A barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntjük, majd felforraljuk. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverünk egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntjük. Kevergetve kicsit besűrítjük.
Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálunk, és a besűrített szafttal meglocsoljuk.
A Őszibarackos hússzelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »