Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos hússzelet recept

Őszibarackos hússzelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet karaj
    • 6 felezett őszibarackbefőtt
    • 10 dkg reszelt sajt
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl édes fehérbor

    Elkészítése:

    A hússzeletek mindkét felét sózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.

    Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymás mellé helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráteszünk egy felezett őszibarackbefőttet.

    A pároláshoz aláöntjük a bort, és fóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük, majd puhára pároljuk.
    Ezután levesszük a fóliát, és leöntjük a felesleges párolólevet. (Egy kevés lé maradjon csak alatta.)
    A barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

    A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntjük, majd felforraljuk. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverünk egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntjük. Kevergetve kicsit besűrítjük.

    Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálunk, és a besűrített szafttal meglocsoljuk.

    A Őszibarackos hússzelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 162 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá