Őszibarackos hússzelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 6 felezett őszibarackbefőtt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl édes fehérbor

Elkészítése:

A hússzeletek mindkét felét sózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymás mellé helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráteszünk egy felezett őszibarackbefőttet.

A pároláshoz aláöntjük a bort, és fóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük, majd puhára pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és leöntjük a felesleges párolólevet. (Egy kevés lé maradjon csak alatta.)
A barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntjük, majd felforraljuk. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverünk egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntjük. Kevergetve kicsit besűrítjük.

Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálunk, és a besűrített szafttal meglocsoljuk.