Citromos-ketchupos oldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg húsos oldalas
- 1 db citrom (karikákra vágva)
- 1 vöröshagyma (karikára vágva)
- 1 bögre ketchup
- 2 bögre víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés:
Először az oldalast felszeleteltük, majd egy mély tepsibe helyeztük a szeleteket. Minden húsdarabra tettünk egy karika citromot és egy karika vöröshagymát. Az előmelegített sütőben, 220 fokon 30 percig elősütöttük a húst.
Amíg az oldalas sült, egy lábasban összemelegítettünk 1 bögre ketchupot 2 bögre vízzel, majd hozzáadtunk 1 teáskanál sót és 1 teáskanál borsot. Amikor letelt a 30 perc, ezzel a ketchupos keverékkel meglocsoltuk a húsokat, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeltük.
Ezután 10-15 percenként meglocsoltuk a húsokat, míg teljesen meg nem puhultak. A végeredményt egyszerű, cikkekre vágott főtt krumplival tálaltuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










