Citromos-ketchupos oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg húsos oldalas
- 1 db citrom (karikákra vágva)
- 1 vöröshagyma (karikára vágva)
- 1 bögre ketchup
- 2 bögre víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés:
Először az oldalast felszeleteltük, majd egy mély tepsibe helyeztük a szeleteket. Minden húsdarabra tettünk egy karika citromot és egy karika vöröshagymát. Az előmelegített sütőben, 220 fokon 30 percig elősütöttük a húst.
Amíg az oldalas sült, egy lábasban összemelegítettünk 1 bögre ketchupot 2 bögre vízzel, majd hozzáadtunk 1 teáskanál sót és 1 teáskanál borsot. Amikor letelt a 30 perc, ezzel a ketchupos keverékkel meglocsoltuk a húsokat, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeltük.
Ezután 10-15 percenként meglocsoltuk a húsokat, míg teljesen meg nem puhultak. A végeredményt egyszerű, cikkekre vágott főtt krumplival tálaltuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »